...

1 april 2012


Transvaalbuurt genomineerd voor de Gulden Feniks


Op 6 juni 2012 is op de Provada, de jaarlijkse beurs van de vastgoedbranche, de Gulden Feniks uitgereikt. De Gulden Feniks is de enige prijs die zich exclusief richt op het hergebruik van de bestaande gebouwde voorraad. De onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform (NRP) looft deze prestigieuze prijs ieder jaar uit voor de beste renovatie- en transformatieprojecten van Nederland.

 

De jury stelt dat de ruim tachtig inzendingen in de drie categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie het besluit onderschrijft de Gulden Feniks voortaan jaarlijks in plaats van eens in de twee jaar uit te reiken. De ingezonden projecten waren kwalitatief van een hoog niveau en geven een fraai beeld van wat er het laatste jaar in de gebouwde omgeving in Nederland teweeggebracht is. Dat is volgens de jury zonder meer een opsteker in deze voor de bouwsector alles behalve rooskleurige tijden.

 

Hoewel de Transvaalbuurt de prijs in de categorie Gebiedstransformatie niet in de wacht sleepte (die eer ging naar Katendrecht in Rotterdam), is het een mooie opsteker dat de bijzondere ontwikkeling van de buurt niet onopgemerkt is gebleven. Vastgoedcoördinator Ellen Borgmeijer van Areaal Advies leidde de jury eind maart rond in de Transvaalbuurt en liet zien welke transformatie de winkelstraten in de Transvaalbuurt hebben ondergaan. De aanpak van Areaal Advies in de Transvaalbuurt richt zich op drie aspecten: de juiste functie op de juiste plek, de bouwkundige kwaliteit en de uitstraling van de panden, en ondernemers met hart voor de zaak en hart voor de buurt. Op diverse plekken in de buurt kon de jury zien hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt.

 

Dat de buurt in de lift zit blijkt overigens ook wel uit het nieuwste onderzoek van de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam. De Transvaalbuurt is één van de grootste stijgers als het gaat om waardering van de bewoners zelf.

 

Meer informatie op de website van de Gulden Feniks.


STUUR DOOR | DELEN >
STEL EEN VRAAG N.A.V. DIT BERICHT >
NIEUWS OVERZICHT >