Transvaalbuurt genomineerd voor de Gulden Feniks

Op 6 juni 2012 is op de Provada, de jaarlijkse beurs van de vastgoedbranche, de Gulden Feniks uitgereikt. De Gulden Feniks is de enige prijs die zich exclusief richt op het hergebruik van de bestaande gebouwde voorraad. De onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform (NRP) looft deze prestigieuze prijs ieder jaar uit voor de beste renovatie- en transformatieprojecten van Nederland.

Lees verder

Winkelstraatmanagement in Deventer

De gemeente Deventer heeft winkelstraatmanagement ingesteld in twee verschillende gebieden. In de Boxbergerweg hebben de ondernemers zelf gevraagd om deze ondersteuning.

Lees verder

Knuffelwinkels antwoord op leegstand?

De merkwaardige paradox van de Nederlandse winkelstraten: door de enorme filialisering lijken alle binnensteden op elkaar. Consumenten hebben hier kritiek op, maar als een bekende keten ontbreekt wordt dat als een gemis gezien.

Lees verder

Plassen in de Kalverstraat

Een bijzondere nieuwe winkelketen opent haar eerste filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat: ‘plaswinkel’ 2theloo. Belangrijkste commerciële activiteit: het bieden van de gelegenheid om naar een schoon toilet te gaan.

Lees verder