Door Areaal Advies
  • Artikel

Maatschappelijk-vastgoedboot op koers!

Op 11 juni organiseerde Areaal Advies tijdens de Provada in Amsterdam de eerste editie van de maatschappelijk-vastgoedboottocht voor maatschappelijk-vastgoedprofessionals. Bij Strandzuid kon worden opgestapt en de tocht leidde via de Amstel naar het stadhuis van Amsterdam. Onze collega Joris Dahmen is daar namens de gemeente Amsterdam werkzaam als assetmanager. De gasten werden aan boord niet alleen getrakteerd op een lunch, maar ook op een presentatie over de geschiedenis van het Stadhuis door Joris. Markus Konings van Sandenburg-DST hield een presentatie over de transformatie die de begane grond komend jaar zal doormaken. Hij presenteerde het nieuwe concept en invulling voor de begane grond en lichtstraat in het stadhuis en de ruimtes aan het Waterlooplein.

In het concept Gemaakt in Amsterdam wordt de doorgang door het stadhuiscomplex openbaar gebied, en door de komst van (ambachtelijke) winkels en eet- en drinkgelegenheden wordt er meer levendigheid gecreƫerd. De komende jaren staan in het teken van het realiseren van dit concept, waarbij de eerste werkzaamheden al zijn gestart. Deze voorzieningen spelen in op de centrale locatie van het pand in de stad, de behoeften van de bezoekers van het Nationale Opera en Ballet (NO&B) en de bezoekers aan de gemeenteloketten.

De rondleiding voerde langs de binnenplaats, die getransformeerd zal worden van een ontoegankelijk versteend terrein naar een groen verblijfsgebied, de verbouwing in de lichtstraat en de gymzaal die diep onder de grond verborgen zit. Zo kwam het conceptuele verhaal tot leven en kregen de deelnemers daar een duidelijk beeld bij.

Op de terugweg werden hapjes en drankjes geserveerd en werd er vooral veel nagepraat en over het werkveld gesproken. Dit leidde tot veel leuke en interessante gesprekken. Door de enthousiaste reacties op deze eerste Areaal Advies maatschappelijk-vastgoedboottocht hebben we besloten dat we komend jaar zeker een volgende editie gaan organiseren. We hopen dan weer veel vakgenoten te ontmoeten!

Klik hier voor de aftermovie van deze bijzondere vaartocht!

Via deze link is de presentatie van Joris en Markus te downloaden en via deze link het getoonde filmpje over het verleden van het stadhuis en de omgeving en hoe het concept Gemaakt in Amsterdam hierop aansluit.