portret_ellen.jpg

Ellen Borgmeijer

Ellen studeerde regionale economie en economische geografie aan de Katholieke Universiteit Tilburg. Na ruim twaalf jaar ervaring bij verschillende adviesbureaus richtte zij in 2009 Areaal Advies op.
Ellen beweegt zich op het snijvlak van wijkeconomie, detailhandel en vastgoed. Zij werkte onder meer als interimmanager van afdelingen bedrijfsonroerend goed, winkelstraatmanager en vastgoedcoördinator. Verder is Ellen in 2015 benoemd als vice-voorzitter van de Adviescommissie Detailhandel van de provincie Zuid-Holland.
In 2015 eindigde Ellen op een eervolle tweede plaats bij de verkiezing 'Meest invloedrijke vastgoedvrouw van Nederland'.

portret_joost.jpg

Joost Nicasie

Joost werkte na zijn studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht een aantal jaren als adviseur lokale economie voor hij zich in 2010 aansloot bij Areaal Advies. Joost houdt zich bezig met onderzoek naar (ontwikkelingen in) de detailhandel en met het verbeteren van winkel- en centrumgebieden. Als mede-eigenaar van Areaal Advies spreekt Joost de taal van de ondernemer, maar is daarnaast ook gewend om te spreken met bestuurders, pandeigenaren/beleggers en andere stakeholders. Joost is vindingrijk in het doen van onderzoek en het presenteren van de resultaten daarvan. Als retaildeskundige wordt hij regelmatig gevraagd als spreker op bijeenkomsten of als gastdocent.

portret_joris.jpg

Joris Dahmen

Joris is een ervaren manager en projectleider. Hij studeerde Bouwkunde (Real Estate & Housing) aan de TU Delft en werkte vervolgens onder meer bij woningcorporaties in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. 
Joris is oprecht geïnteresseerd in wat anderen drijft en weet dan ook snel een klik te creëren met mensen. Hij heeft kennis van commercieel en maatschappelijk vastgoed, erfpacht, ondermijning, verkoop en kent de politiek-bestuurlijke dynamiek en het belang van het betrekken van bewoners. Zijn manier van werken is omgevingsbewust, relatiegericht en duidelijk. Hij is thuis in trends zoals veranderende regelgeving, blockchain, circulariteit en gasloos bouwen. Bij Areaal Advies focust Joris zich op het beter laten renderen van vastgoedportefeuilles en het ruimtelijk-economisch functioneren van (winkel)gebieden.

portret_demi.jpg

Demi van Weerdenburg

Demi studeerde af aan de Universiteit Utrecht als stadsgeograaf. Na een korte periode als junior docent Geografie en Toerisme aan de universiteit sloot zij zich in de zomer van 2018 aan bij Areaal Advies.
Demi is gefascineerd door de dynamiek van de stedelijke leefomgeving en de maatschappij. Tijdens haar studie deed zij onder meer onderzoek naar beleving in binnensteden en naar vraagstukken op het gebied van data analyse. Naast haar werkzaamheden voor Areaal Advies is Demi hoofdredacteur van AGORA magazine.

portret_eva.jpg

Eva Niens

Eva studeerde Leisure Management aan de Hogeschool Leeuwarden. Na een jaar in de financiële dienstverlening werkte zij twee jaar in een overheidstraineeprogramma waar zij uiteenlopende projecten deed bij verschillende gemeenten in Overijssel. Hier hield zij zich onder meer bezig met het opstellen van economisch beleid, met de omgevingswet, met de participatiewet en met blockchain.
Sinds de zomer van 2018 is Eva werkzaam bij Areaal Advies. Ze is ambitieus, werkt nauwgezet en is leergierig. Naast haar werk bij ons bureau doet Eva nog een masteropleiding Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht.

portret_casper.jpg

Casper Leerssen

Casper studeerde Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht en is momenteel bezig met de Master Human Geography met een specialisatie in de economische geografie gericht op business & location. Hierbij doet hij voor zijn masterthesis onderzoek naar de sociaaleconomische effecten die gedeelde werkplekken zoals coworking spaces & bedrijfsverzamelgebouwen in de regio Utrecht hebben op hun directe omgeving. Naast dit onderzoek werkt Casper twee dagen in de week bij Areaal Advies als adviseur. Dit is, tijdens het afronden van zijn studententijd, zijn eerste baan in de adviessector. Zijn open houding, leergierigheid en discipline komen hem goed van pas bij het oppikken van het vak.

Profielfoto Lisa.jpg

Lisa Rot

Lisa is een open en positief ingestelde stadsgeograaf die mensen om zich heen weet te enthousiasmeren. Ze is goed in observeren en analyseren, in communiceren en verbinden. Tijdens haar studie liep ze onder meer stage bij Platform31 waar ze zich bezighield met aanloopstraten. Werkervaring deed ze op bij woningcorporaties, gemeenten en vastgoedbedrijven, waar ze onder meer werkte als programmasecretaris, beleids- en projectmedewerker en trainer. Ze heeft ervaring met transformatievraagstukken en met de (voorbereiding op de) Omgevingswet.
Lisa is geïnteresseerd in alle facetten van de stad, maar wordt extra enthousiast van gebiedscommunicatie en participatie.
Haar vrije tijd besteedt Lisa aan etentjes met vrienden, aan bezoekjes aan musea en aan roeien in de natuur.