Enquête ondernemers en bedrijven Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is in beweging! Zes voormalige bedrijventerreinen aan het IJ worden getransformeerd naar woon-werkgebieden. In sommige gebieden is deze transformatie al volop aan de gang, in andere gebieden zijn er op dit moment alleen nog toekomstplannen. De gebieden zijn: Gembo/Oranjewerf, Hamerkwartier, Buiksloterham, NDSM, Klaprozenbuurt en Cornelis Douwes-terrein.

Stadsdeel Noord, de voorzitters van de beheergroepen van deze bedrijventerreinen en de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord (VEBAN) zien graag dat de organisatiegraad van ondernemers in elk gebied wordt verhoogd. Een sterke ondernemersorganisatie is een goede gesprekspartner voor de gemeente, en die is hard nodig in een gebied dat zo sterk gaat veranderen. Momenteel wordt onderzocht hoe de ondernemers en bedrijven in de transformatiegebieden zich willen organiseren en wat ze daarvoor nodig hebben.

Inmiddels zijn er zes focusbijeenkomsten geweest met ondernemers die gevestigd zijn in de transformatiegebieden. Naar aanleiding daarvan is een enquête opgesteld. Zo willen we zoveel mogelijk ondernemers laten meedenken over hoe een ondernemersorganisatie er uit moet komen te zien, en hoe deze organisatie, per transformatiegebied, het best kan worden opgezet.

Klik hier om naar de enquête te gaan.