Hoe maken wij maatschappelijke impact?

Daarom zoeken we een paar keer per jaar de samenwerking met lokale overkoepelende vrijwilligersorganisaties om kosteloos onze handen uit de mouwen te steken. Deze overkoepelende organisaties hebben vaak een uitstekend beeld van eventuele hulpvragen die bij verenigingen in hun regio spelen en waar ze onze expertise goed kunnen gebruiken. We helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidie, kijken naar manieren waarop een pand kan worden verduurzaamd of denken mee over campagnes op social media.

In 2023 hebben we met vrijwilligersorganisatie lnzeto78 in Dordrecht een aantal verenigingen en organisaties ondersteund.

We gingen bijvoorbeeld aan de slag met een vastgoedgerelateerde hulpvraag van een kindertheater en sparden met een Dordtse vogelvereniging over verduurzamingsmogelijkheden en social media. Ook hielpen we een sociale, circulaire onderneming. Zij staan op het punt hun deuren te openen, en daarom brainstormden we samen over verduurzamingsmogelijkheden, het trekken van bezoekers en hun aanstaande opening.

In 2024 werkten we samen met Cordaad Welzijn uit (regio) Veldhoven. We gingen aan de slag met meerdere vragen van een verbindingstuin, die we tips over subsidies en het trekken van bezoekers gaven.

We zijn blij dat we onze missie ‘Areaal Advies zorgt voor verbetering’ op deze manier mogen inzetten en kunnen bijdragen aan het nog leefbaarder maken van de maatschappij.

Contact

Wil je meer informatie over Areaal Advies, onze projecten, collega’s of vacatures?