Duurzaamheid & Energietransitie

Het verschil maken naar een betere, gezondere toekomst en een meer inclusieve maatschappij!

Voor woningcorporaties, overheden en commerciële vastgoedeigenaren werken we aan het duurzaam verbeteren van de beleving en kwaliteit van het commercieel- en maatschappelijk vastgoed, om zo een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving van mensen.

Duurzaamheid

Areaal Advies kent de technieken en innovaties op het gebied van duurzaamheid, de regionale energietransitie (RES) en circulariteit. De energietransitie is op dit moment in volle gang en net als vele gemeenten, woningcorporaties en vastgoedbezitters pakt ook Areaal Advies haar verantwoordelijkheid in het realiseren van duurzame gebieden en vastgoedportefeuilles. Dit doen wij door partijen te ondersteunen met duidelijke, krachtige maar vooral realistische adviezen.

Wij onderzoeken, geven advies, stellen visies op en voeren deze uit. Door deze praktijkervaring weten we ‘wat werkt en wat niet werkt’ in gebieden. Zo hebben wij ervaring met duurzaamheidsvraagstukken van vastgoedbezitters, gemeenten en ministeries. Wij werken aan het verduurzamen van complete bedrijventerreinen en gehele vastgoedportefeuilles maar kijken ook op pandniveau naar verduurzaming. Enkele voorbeelden van uitdagingen waar wij onze klanten bij helpen zijn:

De enige manier om de energietransitie te kunnen realiseren is samenwerken met bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, bezoekers en het lokale bestuur. Door in samenwerking belangen bij elkaar te brengen zorgen we voor collectiviteit en behalen we schaalvoordeel in een bruisende omgeving waar het prettig en gezond wonen, werken, winkelen en leven is.

De experts van Areaal Advies staan klaar om te werken aan uw strategische vraagstukken en zorgen met veel energie voor duurzame resultaten.

Hoe gaan wij te werk?

Welke resultaten behalen wij?

Om ons onderzoek te versterken en uiteindelijk een helder adviesrapport op te leveren, maken wij gebruik van verschillende methodes zoals een stakeholdersanalyse, geografische data analyse en technisch-/financieel onderzoek. Dit levert de volgende resultaten en/of producten op:

Verduurzamingsopgave? Vraag Areaal Advies!

De verduurzamingsopgave die er nu ligt is voor iedereen hetzelfde. Het is de fysieke en organisatorische context die zorgt dat elk project uniek is en dus advies op maat verdient. Wij zien vaak dat het aan ambitie om te verduurzamen niet ontbreekt! Maar waar te beginnen? Dat is het moment dat Areaal Advies inspringt en kan zorgen voor nét dat extra zetje in de juiste richting. Wij gaan dan ook graag vrijblijvend met u in gesprek om te bespreken welke duurzaamheidsambities uw organisatie heeft en hoe Areaal Advies u kan helpen met het realiseren er van!

Areaal Advies houdt zich ook bezig met onderzoek en advies op het gebied van ‘Duurzame bezoekerseconomie’. Denk hierbij aan horeca, leisure en toerisme. Lees meer over Duurzame Bezoekerseconomie op deze pagina.