Door Areaal Advies

Herijking brancheringsvisie Winkelboulevard Zuid Rotterdam

Winkelboulevard Zuid is een levendige multiculturele straat in Rotterdam en heeft de grootste concentratie van winkels in Feijenoord. Winkelboulevard Zuid bestaat uit de Beijerlandselaan, de Hilledijk en het Noordelijke deel van de Groene Hilledijk. In het midden van de straat loopt een trambaan met aan weerszijden rijbanen met parkeergelegenheden. Aan beide kanten bevinden zich winkels waarmee het omwonende voorziet in hun dagelijkse behoeften.

In opdracht van de “BIZ-eigenaren” van Winkelboulevard Zuid heeft Areaal Advies een herijking op de huidige brancheringsvisie gemaakt. Hierbij wordt ingegaan op de effecten van de coronacrisis, recente ontwikkelingen in de straat en een aanscherping van de branchering. Alliantie Hand in Hand is sinds 2019 actief in het gebied en zet zich in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat.

Deze herijking schrijven wij op basis van een analyse van de straat en het omliggende gebied. Areaal Advies heeft hiervoor een eigen methode ontwikkeld: het Achtfacettenmodel.