Door Areaal Advies

Verbetering datakwaliteit bedrijfsonroerendgoed woningcorporatie De Key

Areaal Advies heeft voor de afdeling Commercieel Vastgoed een due diligence onderzoek uitgevoerd naar alle huurovereenkomsten van het BOG-bezit. Gegevens zoals de naam op het contract, soort bedrijfsruimte, looptijd, servicekosten, waarborgsom en bijzondere bepalingen zijn per verhuureenheid overzichtelijk genoteerd.

Woningcorporatie De Key en dochteronderneming Lieven De Stad B.V. hebben samen zo’n duizend bedrijfsruimten in Amsterdam in bezit. Om het beheer van BOG op een doeltreffende manier te kunnen uitvoeren moet de basis op orde zijn. Gestructureerde en complete basisgegevens zijn van belang om snel in te kunnen grijpen bij vermoedens van onderhuur of onderhandse indeplaatsstellingen.

Areaal Advies heeft voor de afdeling Commercieel Vastgoed een due diligence onderzoek uitgevoerd naar alle huurovereenkomsten van het BOG-bezit. Gegevens zoals de naam op het contract, soort bedrijfsruimte, looptijd, servicekosten, waarborgsom en bijzondere bepalingen zijn per verhuureenheid overzichtelijk genoteerd. Voorstellen tot acties die voort zijn gekomen uit de due-diligenceopdracht zijn onder meer het herzien van huur, hernieuwen van huurovereenkomsten op basis van een ROZ-model, vernieuwen van geëxpireerde contracten en het controleren of de bestemming nog overeenkomt met de werkelijkheid.

Wilt u uw BOG-administratie ook up to date zodat het beheer zo effectief mogelijk kan worden uitgevoerd? Neem dan contact op om te zien wat Areaal Advies voor u kan betekenen.