Door Areaal Advies
  • Artikel

Areaal Advies: Hard werken, Groeien en Gezelligheid

Benieuwd naar mijn ervaringen bij Areaal Advies, waar hard werken, professionaliteit, groei en gezelligheid samenkomen? Ontdek wat Areaal Advies uniek maakt en hoe het bijdraagt aan professionele ontwikkeling. Klik nu om meer te ontdekken!

Ik ben Axel Kooiman en ik heb van begin februari tot eind juni stage gelopen bij Areaal Advies. Tijdens mijn stageperiode heb ik het team leren kennen en een voorproefje gekregen van de opdrachten waaraan wordt gewerkt. Deze ervaringen hebben me zo enthousiast gemaakt dat ik er, na het behalen van mijn Master, voor heb gekozen om als werknemer bij Areaal Advies aan de slag te gaan. In dit artikel deel ik mijn ervaringen, vertel ik waarom ik blij ben met mijn keuze en leg ik uit waarom Areaal Advies een uniek bedrijf is.

Bij Areaal Advies ben ik voornamelijk actief in twee van de vier pijlers: Duurzaamheid en (Maatschappelijk) Vastgoed. De overige twee pijlers zijn Ruimtelijke Economie en Duurzame Bezoekerseconomie. Het team van Areaal Advies is verdeeld over deze pijlers, maar de samenstelling ervan is flexibel en afhankelijk van de expertise van de teamleden en de aard van de opdracht. Bovendien vertonen de pijlers inhoudelijk veel overlap, waardoor er een dynamische uitwisseling van kennis en ervaring plaatsvindt binnen het team.

Binnen de vier pijlers van Areaal Advies werken we aan diverse (onderzoeks)opdrachten, variërend van het maken van quick scans van gebieden tot het opstellen van het opstellen van een toekomstvisie voor een woonboulevard, brancheringsvisies, assetmanagement en begeleiding bij ruimtelijke of pandgerichte verduurzaming. De diversiteit van opdrachten en opdrachtgevers, van gemeenten tot zorginstellingen, woningcorporaties, ondernemerscollectieven, provincies en ministeries, zorgt ervoor dat er altijd nieuwe elementen in een opdracht zitten die je nog niet eerder hebt gezien.

Wat Areaal Advies echt uniek maakt, los van de leuke extra’s zoals teamuitjes en de gezellige tosti’s en borrels op vrijdag, is de sterke nadruk op zelfontwikkeling. Bij het begin van mijn werkperiode hebben we besproken wat mijn interesses op werkgebied zijn, en hoe deze kunnen aansluiten op de opdrachten of pijlers van Areaal Advies. Vervolgens begon een intensieve leerperiode waarin ik betrokken werd bij diverse projecten en ik veel verschillende opdrachten kreeg. Na het succesvol voltooien van de taken kreeg ik ook snel meer verantwoordelijkheid. Hierdoor voelde het alsof ik in een sneltrein stapte, waarbij ik voortdurend nieuwe informatie ontving en aan nieuwe producten werkte. Deze methodiek maakt mijn leercurve erg steil. Gelukkig staat er altijd ondersteuning klaar, waardoor ik elke dag kan overleggen over de inhoud en het proces van mijn werkzaamheden, en feedback kan ontvangen.

Wat ook fijn is bij Areaal Advies, is dat er altijd ruimte is voor eigen initiatief en ideeën. Zo zag collega Eva Niens mogelijkheden op het gebied van duurzame bezoekerseconomie en heeft ze uiteindelijk de pijler Duurzame Bezoekerseconomie opgericht.

Naast het ontwikkelen van inhoudelijke competenties staat ook de ontwikkeling van professionele kwaliteiten hoog in het vaandel. Wekelijks worden verschillende coachingssessies gehouden, waaronder buddygesprekken, coachingsgesprekken, intervisies en sessies gericht op persoonlijkheidsontwikkeling. Tijdens deze sessies wordt gewerkt aan het versterken van onze kernkwaliteiten en persoonlijkheid. De focus ligt op het benutten van onze sterke punten en het verbeteren van onze zwakkere punten.

Een ander kenmerk van Areaal Advies is de gezellige en energieke sfeer in het team. Op vrijdagen komen we samen op kantoor voor interne besprekingen, kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe producten, wat bijdraagt aan de cohesie binnen het team. Tijdens de lunch genieten we gezamenlijk van tosti’s en sluiten we de week af met een borrel en een spelletje. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar teamuitjes, zoals hockeytoernooien, projectbezoeken, inspiratietours en kerstuitjes. Deze informele activiteiten versterken niet alleen de teamspirit, maar zorgen ook voor persoonlijke verbindingen tussen collega’s.

Bij Areaal Advies draait het om de perfecte balans tussen hard werken en gezelligheid. De uitdagende en interessante werkzaamheden bieden niet alleen inhoudelijke en procesmatige uitdagingen, maar ook ruimte om te leren en te groeien. Het voelt als zwemmen met een vangnet; je wordt ondersteund en gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen, zonder dat je verdrinkt. Kortom, werken bij Areaal Advies is een avontuur waarin hard werken, professionaliteit, ontwikkeling en plezier hand in hand gaan.