Door Areaal Advies
  • Artikel

De Nationale Klimaatweek: kansen om het klimaat in het zonnetje te zetten

Van 30 oktober tot 5 november vindt de Nationale Klimaatweek plaats. Sinds 2021 wordt dit evenement door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat georganiseerd. Het doel van de week is om Nederland te inspireren en mobiliseren om zich in te zetten tegen klimaatverandering.

Tijdens de Nationale Klimaatweek staan er door heel Nederland evenementen op de planning waarbij actie tegen klimaatverandering centraal staat. De week is niet alleen gericht op burgers maar ook op bedrijven en gemeenten. Zo kunnen inwoners van de gemeente Ronde Venen gebruik maken van een energiecoach en een gratis warmtescan laten uitvoeren om de duurzaamheid van hun woningen te verbeteren. In Den Haag wordt een Klimaatmuseum geopend waar de verbetering van het klimaat centraal staat en in Dronten wordt een ‘eerlijke winkelroute’ uitgezet langs winkels die duurzame en fairtrade producten aanbieden.

In de Klimaatweek worden ook Klimaatburgemeesters uitgeroepen. Dit zijn burgers die zich in het bijzonder inzetten tegen klimaatverandering. Het zijn mensen die anderen inspireren om bewuster om te gaan met het klimaat. Aan de bedrijvenkant worden Klimaatsupporters benoemd die de Klimaatweek actief ondersteunen en het goede voorbeeld geven.

Benieuwd wat Areaal Advies voor uw verduurzamingsopgave kan betekenen? Neem vooral contact met ons op!