Door Areaal Advies
  • Nieuws

Het Achtfacettenmodel op de PROVADA

Hoe functioneren de Nederlandse binnensteden? Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed? Bij iedereen die zijn steentje bijdraagt aan onze centrumgebieden spelen deze vragen ongetwijfeld. Het antwoord is vaak complex: het hangt er maar van af waar je naar kijkt.

Op dinsdag 14 juni geven wij ons antwoord op deze vragen tijdens onze presentatie op de stand van Kern op de Provada in de RAI in Amsterdam. Dan maken we de ranglijst bekend van binnensteden van de vijfentwintig grootste gemeenten tot 250.000 inwoners – en dus ook welke positie iedere gemeente op die lijst inneemt! 

Wij kijken naar alle facetten die van belang zijn. Volgens ons zijn dat: Vraag & Aanbod, Bereikbaarheid, Fysieke omgeving, Veilig & Vertrouwd, Beleving, Imago, Duurzaamheid en Organisatie. Deze acht facetten hebben wij opgenomen in ons Achtfacettenmodel, waarmee we stads-, dorps- en winkelcentra kunnen analyseren en beoordelen. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk waar de sterke kanten zijn, en waar nog ruimte voor verbetering is. Ook kunnen we gebieden hiermee monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld zien of gemeentelijk beleid voor de binnenstad ook echt werkt.

Als u de Provada bezoekt, willen we u dan ook van harte uitnodigen voor een presentatie over het Achtfacettenmodel, en het bekendmaken van de ranglijst. De presentatie, door Joost Nicasie en Casper Leerssen, vindt plaats op de stand van Kern, hèt centrum waar vastgoedprofessionals, overheden en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. De presentatie is op dinsdag 14 juni, van 12.00-13.00 uur.

Areaal Advies houdt zich ook bezig met onderzoek en advies op het gebied van Duurzaamheid. Dit is een van de facetten in het model. Lees meer over Duurzaamheid op deze pagina.

Areaal Advies houdt zich ook bezig met onderzoek en advies op het gebied van ‘Duurzame bezoekerseconomie’. Denk hierbij aan horeca, leisure en toerisme. Lees meer over Duurzame Bezoekerseconomie op deze pagina.