Door Areaal Advies
  • Column

“Het voelde als het uitmaken van verkering”

Lisa Rot werkte bijna 3,5 jaar bij Areaal Advies. Vandaag is haar laatste dag en schrijft ze een afscheidsblog voor Areaal Advies.

In de afgelopen (bijna) 3,5 jaar werkte ik bij Areaal Advies. Ik zeg bewust ‘bij’ en niet ‘voor’. Areaal Advies is niet zomaar een adviesbureau en ook niet zomaar een werkgever. Toch heb ik recent mijn dienstverband opgezegd, wat voelde als het uitmaken van een verkering. Hoe mooi, dat je dat kan bereiken als bedrijf! Hoe doet Areaal Advies dat?

Samen aan het bedrijf werken

Dat komt omdat we samen aan het bedrijf werken. Er is ruimte om kansen te zien en ook te pakken. Daarmee werk je dus niet voor, maar ‘samen met’ en ‘bij’. Naast werken aan opdrachten is er tijd om te bouwen aan het bedrijf, nieuwe producten bedenken, bestaande producten verbeteren, intervisie met elkaar, de website beheren etc. Ik voelde mij mede verantwoordelijk voor het bedrijf, ook al was ik op papier geen eigenaar.

Persoonlijke benadering

Werken bij Areaal Advies maakte mij onderdeel van de ‘Areaal Advies Familie’. Ik word gezien en er is persoonlijk contact, als het goed gaat met je maar ook als het even minder goed gaat. Je bent geen cijfer in de werkfabriek maar een mens. Dit komt ook terug in de visie van het bedrijf waar we niet met strenge targets werken en waar plezier hebben belangrijk is. Je moet energie krijgen van je werk maar genoeg tijd over houden om ook privé een prettig persoon te zijn. Juist daardoor krijgen mensen motivatie en werken we samen keihard!

Groeien en bloeien

Met die voorwaarden kun je groeien en bloeien. En dat blijkt in de afgelopen jaren op alle vlakken. Als bedrijf, als collega’s en zelfs aan de tosti’s die gemaakt worden is dit terug te zien. We zijn professioneler geworden en hebben een groter, maar nog altijd hecht team. Het kantoor in Zeist is (zeker op vrijdag) een warm nest om in thuis te komen. Wat ik Areaal Advies wil meegeven is: blijf dit vasthouden, want het zou zonde zijn als dit verdwijnt uit het DNA van het bedrijf.

Tot ziens!

Ik heb alle ruimte gekregen om te proberen en te ontdekken waar ik het meeste energie van krijg. Er is ruimte voor persoonlijke groei, dit wordt gestimuleerd. Als je namelijk doet wat je leuk en interessant vindt ben je het beste in je werk. Het leven kan soms gek lopen en een jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik nu afscheid zou nemen van dit mooie bedrijf. Ik doe het dan ook met pijn in mijn hart maar een mooie kans bij de gemeente Enschede kwam voorbij en deze ga ik ook weer met plezier aangrijpen.

Ik zal altijd met een glimlach terugkijken op deze periode.