Door Areaal Advies
  • Column

Stageblog Saskia Roos – Duurzaam toerisme

Saskia Roos was een half jaar onderzoeksstagiair bij Areaal Advies. Dit deed ze voor haar master Tourism, Society and Environment aan de Universiteit van Wageningen. In dit blog vertelt Saskia over haar stage en haar ervaringen bij Areaal Advies.

“In november begon ik enthousiast aan mijn onderzoeksstage bij Areaal Advies. De tijd is voorbij gevlogen en inmiddels is mijn scriptie nagenoeg af en mijn stageperiode alweer voorbij!”

Tijdens mijn zoektocht naar een interessant bedrijf om mijn scriptie voor te schrijven kwam ik terecht bij Areaal Advies. Mijn interesses (verschillende aspecten van duurzaam toerisme) kwamen overeen met een vraagstuk dat zij hebben liggen op het gebied van het analyseren van Nederlandse stedelijke toeristische bestemmingen. Het team van Areaal Advies is relatief klein en hecht, dat spreekt mij erg aan, daarnaast werken ze aan diverse projecten in heel Nederland waardoor ik met diverse projecten mee kon kijken. Een goede match dus!

Stage & Scriptie

Het was interessant om mijn scriptieonderzoek in samenwerkingen met een bedrijf te doen. Het combineren van academische theorieën met de ervaringen van adviseurs uit de praktijk is een waardevolle toevoeging aan mijn onderzoek. Mijn onderzoek naar duurzaam toerisme in Nederlandse steden levert interessante inzichten op. Ik heb een lijst opgesteld met indicatoren die helpen met het in kaart te brengen van de  duurzaamheid van Nederlandse toeristische steden! Veel begrippen en theorieën rondom duurzaam toerisme zijn vaag en lastig toe te passen in de praktijk. Door mijn gevonden theorieën direct te combineren en te bespreken met de adviseurs kon ik de link tussen theorie en praktijk. 

Aanrader om stage te lopen!

Naast mijn onderzoek heb ik meegelopen met de adviseurs van Areaal Advies. Op deze manier heb ik een kijkje kunnen nemen bij verschillende lopende projecten en het afwisselende werk van een adviesbureau. Ik heb onder andere meegewerkt aan locatiebezoeken, besprekingen met opdrachtgevers en gemeenten, designs zoals infographics gecreëerd en meegedacht over producten zoals een centrummanagementovereenkomst. Door stage te lopen heb ik goed inzicht gekregen in de werkzaamheden van een adviesbureau en ervaren hoe het er echt aan toe gaat in het werkveld. Ik raad andere studenten die interesse hebben in een carrière als adviseur zeker aan om stage bij een adviesbureau te lopen. Naast algemene ervaring, kom je er achter welke aspecten van de ruimtelijke economie en toerisme jou aanspreken en waar jij je verder in kunt verdiepen.

Ik kijk terug op een leuke en leerzame tijd bij Areaal Advies en ben blij met mijn keuze om mijn onderzoeksstage bij Areaal Advies te lopen. Zoals ik vooraf hoopte heb ik een goed kijkje kunnen krijgen in het werk als adviseur en ben ik nog zekerder geworden van het feit dat dit is wat ik na mijn studie wil gaan doen!

Stage lopen bij Areaal Advies?

Ben jij een gemotiveerde student en wil jij net als Saskia bij ons je scriptie schrijven? Of naast je studie ook ervaring op doen in de praktijk? Dan ben je bij Areaal Advies aan het juiste adres! Wij bieden jou een stageplek met leuke collega’s, diverse werkzaamheden, ruimte voor creativiteit en tostivrijdagen. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om mee te werken aan projecten binnen één van onze vier pijlers: Ruimtelijke Economie, Vastgoed, Duurzaamheid en/of Duurzame Bezoekerseconomie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en vacatures? Kijk dan op onze pagina Vacatures & Traineeship.

Bevalt de stage/werkstudentschap goed? Dan is het mogelijk om daarna te starten als trainee bij Areaal Advies.