Door Areaal Advies
 • Bedrijf

Stageopdracht: Duurzaam Toerisme/Duurzame bezoekerseconomie

Areaal Advies zoekt talent!
En niet zomaar talent. We zoeken talent met passie voor het vak dat we uitoefenen. Doe het met passie of doe het niet! We zijn een bevlogen club met verschillende interesses en specialiteiten die als gemene deler de ruimtelijke economie heeft.

Areaal Advies is een klein maar groeiend ruimtelijk-economisch onderzoeks- en adviesbureau, gevestigd in Zeist direct aan het station. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk overheden, woningcorporaties en eigenaren van commercieel vastgoed. We hebben vier pijlers waar we ons op richten: Vastgoed, Duurzaamheid, Ruimtelijke Economie en Duurzame Bezoekerseconomie.

Stageopdracht
Ben jij een gemotiveerde student en wil je naast je studie ervaring op doen in de praktijk? Dan ben je bij Areaal Advies aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een hele leuke opdracht uitstaan binnen de duurzame bezoekerseconomie/duurzaam toerisme!

Duurzaam toerisme krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht en sinds de coronacrisis heeft het een vlucht genomen. De stilstand die de coronacrisis heeft veroorzaakt brengt het duurzaam toerisme juist verder. De afgelopen tijd is er veel geschreven over duurzaam toerisme en dit heeft beleidsmakers aan het denken gezet.

Er valt nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaam toerisme. De sector is aan het herstellen na de coronacrisis en dit is een uitgelezen kans om na te denken over het verduurzamen van het toerisme, waarbij toeristen bestemmingen kunnen bezoeken, maar daarbij geen schade veroorzaken aan het milieu en de gastgemeenschap.

Wie ben jij?

 • Je doet een universitaire studie in de richting van toerisme, sociale geografie of iets vergelijkbaars;
 • Je bent ge├»nteresseerd in het verbeteren, verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestemmingen;
 • Je bent sociaal vaardig, je legt makkelijk contact en je kunt goed relaties opbouwen en onderhouden;
 • Je bent nieuwsgierig naar het werken bij een adviesbureau en wilt graag ontdekken hoe het werk als adviseur is.

Wat bieden we jou?

 • Een hele leuke stageopdracht binnen de duurzame bezoekerseconomie/duurzaam toerisme;
 • Mogelijkheden om naast je opdracht mee te werken aan diverse andere projecten om erachter te komen wat je leuk vindt;
 • De ruimte om je studie met werk te combineren;
 • Doorgroeimogelijkheden naar trainee of als adviseur bij Areaal Advies;
 • Je wordt begeleid door een ervaren adviseur van Areaal Advies;
 • Je krijgt een stagevergoeding.

Contact

Ben je enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met je. Stuur een motivatiebrief en CV naar Eva Niens, e.niens@areaaladvies.nl, tel. 06-46324628. Wil je eerst nog vragen stellen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Ben je benieuwd naar al onze vacatures? Kijk dan op onze pagina Vacatures & Traineeship.