Door Areaal Advies
  • Duurzame bezoekerseconomie

Kerstuitje Areaal Advies

Vrijdag 15 december 2023 waren we met Areaal Advies in Amsterdam voor ons jaarlijkse kerstuitje. Dat kerstuitje heeft meestal ook een inhoudelijk onderdeel, en dit jaar nam Programmamanager Bezoekerseconomie Jelmer Peter ons mee in de rijke historie van Zeedijk aan de hand van het project Ongekend Zeedijk.

Ongekend Zeedijk is een samenwerkingsproject waarbij drie trainees van de gemeente Amsterdam in gesprek zijn gegaan met lokale ondernemers en bewoners over het verleden, heden en de toekomst van Zeedijk. Een experiment waarbij de gemeente niet alleen, zoals nu nog vaak gebeurt in dergelijke projecten, een faciliterende rol inneemt. De gemeente vervult hier een aanjagende en initiërende rol, waarin de samenwerking wordt gezocht met de experts waar de stad vol mee zit: bewoners, ondernemers, bedrijven en instellingen.

Het was een erg inspirerende en bovenal gezellige stadswandeling die goed aansluit bij onze pijlers Duurzame Bezoekerseconomie en Ruimtelijke Economie. De verhalen uit de buurt en de manier waarop in dit project is samengewerkt met alle stakeholders nemen wij dan ook zeker mee in onze eigen adviezen!

Ook benieuwd naar de verhalen uit Zeedijk? Loop er eens door heen aan de hand van de audiofragmenten die je kan luisteren via: https://lnkd.in/e_F6jGwF.

#areaaladvies#ruimtelijkeeconomie#duurzamebezoekerseconomie