Joost Nicasie

In 1989 begon ik aan een studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Het duurde vrij lang voor ik die studie afrondde, en in de tussentijd deed ik andere dingen. Ik merk vaak in mijn huidige werk dat kennis en ervaring uit die tijd heel goed van pas komen.

Ik vind onderzoek naar alle functies die in stads-, dorps- en winkelcentra voorkomen enorm interessant. Het samenspel van de sociale, economische en fysieke factoren, en hoe je die kunt beïnvloeden, vind ik fascinerend. Het maken van verbeterplannen is leuk, maar als je dan ziet hoe dat in de praktijk wordt gebracht, én dat het werkt, dat is misschien wel het mooiste van dit werk.

Bij het werken aan onze uiteenlopende projecten geniet ik ook van de gesprekken met ondernemers, bestuurders, pandeigenaren, beleggers en andere stakeholders. Daar komen vaak mooie verhalen en nieuwe inzichten uit voort. En als interimmer bij een gemeente praat je juist weer heel veel met collega’s uit andere beleidsvelden, waar ook weer heel veel van te leren is.

Het delen van die kennis en ervaring is voor mij ook een passie. Intern, met de collega’s, in onze podcast, maar ook op andere plekken. Neem gerust contact met me op als je een spreker of een gastdocent zoekt!